Hieronder vind u enkele linken naar handleidingen van ons controle paneel DirectAdmin (DA).
Handleidingen DA:
Engelse versie: DirectAdmin Engels
Nederlandse versie: DirectAdmin Nederlands
DirectAdmin support forum: DA forum Engels Of DA forum Nederlands
Informatie over onze auto-installer Installatron voor diverse scripts vind u hier.
WEBMAIL: Overal ter wereld Uw mail bekijken ?? Log in op Uw domein met /roundcube erachter (http://domeinnaam.ext/roundcube) en gebruik Uw emailadres en wachtwoord !!!
Aan de slag:
Werken met FTP (uploaden van uw website)
E-mail adressen aanmaken en instellen in Outlook (Express)
Backups maken en terug plaatsen
Een MySQL database aanmaken
Tot slot
——————————————————————————————————————————
Beste klant,
Bedankt voor uw vertrouwen om te kiezen voor een webhosting account bij Milor Hosting, wij zullen ons uiterste best doen om uw hosting verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken.
Aan de slag:
Om uw website zichtbaar te maken voor de hele wereld moet u natuurlijk eerst uw website uploaden naar onze server. Dit kunt u doen met een FTP Client, een programma die het mogelijk maakt om bestanden uit te wisselen metonze server.
Als u zich nu afvraagt: waar vindt ik zulke soort programma’s wij hebben 2 beste voor u opgezocht:
FileZilla -gratis- Download
SmartFTP -gratis- Download
Als voorbeeld in deze handleiding gaan wij gebruik maken van SmartFTP. Download SmartFTP en installeer deze op uwcomputer en start het programma op.
Vul nu boven in debalk de volgende gegevens in:
Address: uwdomein.nl (of het IP adres van de server als u domein nog niet actief is.)
Login: uw gebruikersnaam
Password: uw wachtwoord
Poort: 21
Al deze gegevens kunt u vinden in uw welkoms mailtje onder de FTP Gegevens.
Na het invullen van de gegevens klikt u op:
Vervolgens zal er dan een venster openen met ongeveer deze inhoud:
Dit is de ‘root’ van uw account zorg er altijd voor dat u alleen bestanden plaats in de map: /public_html/ alle bestanden die in deze map staan zullen zichtbaar zijn op het web.
De andere mappen in uw root zijn voor backup, mail accounts, en andere belangrijke gegevens gooi deze mappen daarom ook nooit weg!
Bestanden die u plaatst in de map: /public_ftp/ zullen zichtbaar zijn voor anonieme FTP toegang: ftp.uwdomein.nl
In de map: public_html staat ook standaard een map: cgi-bin deze map wordt gebruikt voor .pl en .cgi bestanden (Perl en CGI scripts)
Om bestanden te gaan plaatsen op de server drukt u eerst op:
En vervolgens op:
Als u het goed heeft gedaan heeft u nu een mooi overzicht van zowel uw account op onze server als de HD op uw computer:
Om bestanden vanaf uw pc naar de server te kopieeren sleept u gewoon de bestanden van het linker scherm naar het rechter scherm. Let op! dit kan ook andersom zijn dus let altijd op dat u vanaf Local browser 1 naar uwdomein.nl gaat.
Om een nieuwe map aan te maken op de server klikt u met uw rechtermuisknop in een leeg stuk op het venster van uw hosting account u kiest dan uit het menu: new en dan folder geeft de map een naam en klaar:
Bestanden en mappen verwijderen kunt u altijd doen met de delete toets van uw toetsenbord.
Om bestanden te Chmodden klikt u met uw rechter muisknop op een bestand of map die u wilt chmodden en kiest u: CHMOD. U kunt nu de rechten toekennen aan het bestand.
E-mail adressen aanmaken en instellen in Outlook:
Bij uw hosting pakket heeft u ook de mogelijkheid gekregen om eigen POP3 mail boxen aan te maken, dit kunt u via uw Direct Admin doen.
Gebruik voor inkomende mail poort 110.
Gebruik voor uitgaande poort: (25) 587.
(Poort 25 wordt door veel providers exclusief voor eigen mail gebruikt, soms wordt ook Poort 26 exclusief door provider ingesteld en dan hebben we als alternatief poort 587 beschikbaar gesteld)
Klikt u vanuit Direct Admin op: mail en ga dan naar add/remove accounts. U ziet nu 1 hoofd account staan, dit account wordt gezien als root account voor de server en deze zal dan ook als een soort temp worden gebruikt (tijdelijke bestanden) wij raden u daarom ook aan om altijd zelf een nieuw account aan te maken en geen gebruik te maken van het root account. Klik u onder op: add account. Vul een gewenst e-mail adres in (dus wat voor de @ komt) dus stel u wilt als e-mail adres: info@domein.nl dan vult u in: info. Vul een gewenst wachtwoord in. Bij de quotas kunt u aangeven hoe groot een mailbox mag zijn, dus als u daar invult: 5 dan is uw mailbox 5 MB groot en dan kunt u voor maximaal 5 MB aan mails ontvangen. Vul nooit een te hoog getal in om flooding te verkomen 10 MB is meer dan voldoende. Klik vervolgens op create.
Uw e-mail adres is nu aangemaakt.
Als u op de button webmail klikt kunt u mails verzenden en ontvangen via het web zoals dat ook bij hotmail gaat. U kunt op verschillende manieren in uw webmail komen, bijvoorbeeld door /roundcube achter uw domeinnaam te zetten. Inloggen doet u met uw hele e-mail adres en uw wachtwoord.
Om uw e-mail adres in te stellen in Outlook Express van Windows moet u het volgende doen:
1. Start Outlook (Express).
2. Ga naar: Extras – Accounts.
3. Ga naar: toevoegen – E-mail.
4. Vul een weergaven naam in, deze naam krijgen mensen die u e-mail ontvangen te zien u kunt gewoon uw eigen naam invullen.
5. Klik op volgende en vul uw hele e-mail adres in die u zojuist heeft aangemaakt.
6. Klik op volgende en vul nu beide nameservers in voor inkomende en uitgaande e-mail, u kunt gebruik maken van: mail.uwdomein.nl.
7. Klik op volgende en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in, uw gebruikersnaam is gewoon uw hele e-mail adres.
Klik op voltooien en u bent klaar.
Uw POP3 mail account is nu klaar voor gebruik.
Verder heeft u in het mail menu van Direct Admin nog een tal aan opties om o.a. spamfilters te installeren een eigen spambox aan te maken, Ook kunt u gebruik maken van forwarders en dat betekent dat alle mails die bijvoorbeeld verzonden worden naar info@domein.nl doorgaan naar: naam@provider.nl Dit kunt u geheel zelf bepalen.
Verder heeft u ook een mogelijkheid om de zogehete Catch all adres aan te maken (default address) Dit houd in dat alle mails die verzonden worden naar: wat_dan_ook@domein.nl doorverzonden worden naar: mail@adres.nl of met andere woorden: alle mails die verzonden worden naar mail adressen wat niet bestaan maar waar wel @jouwdomein.nl achter staat gaan naar: mail@provider.nl kan natuurlijk handig zijn om nooit een e-mail te hoeven missen maar het kan ook nadelig zijn i.v.m. spam. U kunt ook het volgende invullen: :blackhole: alle mail wordt meteen verwijderd die wordt verzonden naar e-mail adressen die niet bestaan. of :fail: de afzender krijgt de mail dan terug met de mededeling dat het adres niet bestaat.
Hoewel onze server elke 24 uur een volledige backup van alle accounts maakt is het natuurlijk altijd verstandig om zelf ook even een backup lokaal op uw eigen pc te maken van alle bestanden. U kunt 2 soorten backups maken: een full backup en een home directory backup. het verschil van beide is dat een full backup geplaats zal worden buiten de root van uw webhosting account (dus buiten de map public_html) op de server, en dat betekend dat de backup nog steeds op de server staat en niet lokaal op uw hardeschijf. U kunt via deze optie ook een backup laten maken naar een andere FTP server. U kunt het beste gaan voor de home directory backup, deze zal de backup downloaden naar uw eigen pc in een tar.gz file. wij raden u aan het bestand niet uit te pakken als u werkt op een systeem met MS Windows erop omdat dit beschadigingen aan uw backup kan veroorzaken, en zo fouten kan geven tijdens het terug plaatsen van uw backup. ook raden wij u aan niet uit te pakken met programma’s als WinRaR etc. het is heel normaal dat u een foutmelding krijgt tijdens het uitpakken van een tar.gz file op een MS Windows systeem omdat deze geen .tar.gz file herkent of goed de structuur ervan kan lezen. Wij raden u dus aan om het .tar.gz bestand gewoon in zijn waarde te laten. Draait u onder een Linux besturingssysteem dan kunt u de bestanden zonder problemen gaan bewerken en uitpakken.
Download ook even altijd een backup van uw MySQL database (indienaanwezig)
Backups terug plaatsen kunt u rechts doen met de blader en upload buttons, eerst bladeren naar het juiste backup bestand en dan uploaden. Breek dit proces niet af.
Om een MySQL database aan te maken moet u even het volgende doen:
1. Ga naar MySQL databases.
2. Vul bij Db. een naam in voor de nieuwe database en klik op: add db.
3. Klik goback.
4. Vul bij users. een gebruikersnaam en wachtwoord in bijvoorbeeld: root/root
5. Klik add user, en dan go back.
6. Klik nu op add user to DB. zorg dat u de juiste database/gebruiker kiest uit de lijst.
7. database is nu klaar voor gebruik.
Uw MySQL gegevens:
Hostnaam: localhost
Database naam: gebruikersnaam_databasenaam
Gebruiker: Gebruikersnaam_gebruikersnaam
Wachtwoord: wachtwoord
Dit waren wel de belangrijkste punten die het meeste door onze klanten aan ons gevraagd wordt, mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u deze altijd aan ons stellen!
Wij wensen u veel succes!